Όλυνθος

Όλυνθος

Όλυνθος

Η γραφική χερσόνησος της Χαλκιδικής είναι διάσημη για τα ενδιαφέροντα αρχαιολογικά σημεία της. Ένα τέτοιο σημείο είναι αυτό της Ολύνθου. Ο Όλυνθος ήταν, σύμφωνα με την μυθολογία, ο γιος του Στρυμόνα, βασιλιά της Θράκης, ο οποίος σκοτώθηκε κατά την διάρκεια ενός κυνηγιού λιονταριών. Η πόλη της Ολύνθου λέγεται ότι έχει χτιστεί από τον Βράγγα, τον αδερφό του Όλυνθου, προς την μνήμη του και την τιμή του.

Πίσω στον 7ο αιώνα, η Όλυνθος κατοικήθηκε αρχικά από τους Μακεδόνες. Αυτή η περιοχή είναι αρκετά ενδιαφέρουσα λόγω της τοποθέτησής ανάμεσα σε δύο λόφους. Η Όλυνθος δέχθηκε επίθεση από τους Πέρσες το 479 π.Χ., οι οποίοι έσφαξαν όλους τους κατοίκους της και η πόλη τελικά παράκμασε, και ξανά εγέρθηκε μετά από 45 χρόνια, όταν ανακηρύχθηκε ως η πρωτεύουσα της Χαλκιδικής. Αυτή η φάση δεν κράτησε πολύ, γιατί ο βασιλιάς Φίλιππος Β της Μακεδονίας ισοπέδωσε όλη την πόλη το 348 π.Χ. Η Όλυνθος πότε δεν ανακτήθηκε πλήρως από αυτήν την καταστροφή και παρέμεινε αρκετά ξεχασμένη για την υπόλοιπη περίοδο της ιστορίας.

Σημαντικές ανασκαφές διεξήχθησαν μεταξύ 1928, 1931, 1934 και 1938 από την αμερικάνικη αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον καθηγητή David M. Robinson. Τα ερείπια της αρχαίας πόλης που έχουν ανασκαφεί με επιτυχία περιλαμβάνουν ορατά υποδομές, οι οποίες υποδεικνύουν το ιπποδάμειο πολεοδομικό σύστημα. Βρέθηκαν επίσης μωσαϊκά δάπεδα, τα οποία είναι πραγματική απόλαυση να τα κοιτάξει κανείς, καθώς είναι κάποια από τα παλαιότερα ψηφιδωτά που έχουν βρεθεί στην Ελλάδα.

Τα περισσότερα από τα τεχνουργήματα και αντικείμενα που ανακτήθηκαν από την περιοχή εκτίθενται στο τοπικό μουσείο στο χωρίο Όλυνθος και η συλλογή προκύπτει πολύ ενδιαφέρουσα. Το μουσείο της Ολύνθου έχει ακόμα και ένα οπτικοακουστικό έκθεμα, το οποίο δίνει στους επισκέπτες μια ολοκληρωμένη ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Ολύνθου. Σε απόσταση μόλις 5 χιλιόμετρα από την εθνική οδό, μπορεί κάποιος να έχει πρόσβαση σε αύτη την περιοχή μόνο με ιδιωτικό μεταφορικό μέσο όπως Ι.Χ. ή ταξί, καθώς δεν υπάρχουν δημόσιο λεωφορεία που να πηγαίνουν στην περιοχή. Η αρχαιολογική περιοχή βρίσκεται στην βορειοανατολική μεριά της σημερινής Ολύνθου και δεν θα απογοητεύσει τους λάτρεις της ιστορίας.

Όλυνθος
Όλυνθος
Όλυνθος
Όλυνθος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πετράλωνα

Το σπήλαιο Πετραλώνων είναι διάσημο για τον απολιθωμένο Αρχάνθρωπο.

Ουρανούπολη

Το σύμβολο της Ουρανούπολης είναι ο Βυζαντινός πύργος του Προσφορίου.

Νέος Μαρμαράς

Ο Νέος Μαρμαράς είναι ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα χωριά της Χαλκιδικής.

Πόρτο Κουφό

Το καταπράσινο τοπίο προσφέρει υπέροχα μονοπάτια.

Άθως

Το Άγιον Όρος είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς UNESCO.

Στάγειρα

Τα Στάγειρα είναι η γενέτειρα του φιλόσοφου Αριστοτέλη.

Όρμος Παναγίας

Mία από τις πιο γραφικές περιοχές της Χαλκιδικής με ένα υπέροχο λιμάνι.

Νικήτη

Η Νικήτη συνδυάζει πυκνά πεύκα με καταπληκτικές παραλίες.

Αρναία

Το Ιστορικό και Λαογραφικό μουσείο της Αρναίας βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

Άφυτος

Ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό με όμορφα πλακόστρωτα σοκάκια.

ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΝ

blue lagoon group Ikos Resorts Porto Carras Sani Resort

Easy Radio Taxi Χαλκιδική

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Easy Radio Taxi Χαλκιδική

Αγίου Γεωργίου, Εμπορικό Κέντρο Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής

2399 023333 | 2373 025060 | 2373 025059 | 2374 061100

697 599 1001 (What's Up)

2373 024040

info@taxihalkidiki.gr

www.taxihalkidiki.gr

NEWSLETTER

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες μας που συνεχώς εξελίσσονται. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Το ραδιοταξί Easy ιδρύθηκε το 2013 στην Χαλκιδική με στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών μεταβίβασης και μεταφοράς. Μέσα από ένα ιδιόκτητο κέντρο λήψης κλήσεων και ραντεβού, ανταποκρινόμαστε στις καθημερινές σας μετακινήσεις, με επαγγελματισμό, γρήγορα, εύκολα και οικονομικά.